2017-07-07

Špinatų šou

Mano sodo špinatai surengė tikrą šou – turėjau aš juos greitai nupjauti, suplauti ir gaminti, nes šis gėris būtų dingęs nuo žydėjimo, peraugimo, lietaus ir kitų gamtos išdaigų. Didelį krepšį pripjoviau. Kartu ir petražolių bei citrininių bazilikų prigriebiau po gerą saują. Suplovusi su visais plonais koteliais (tik stambesnius pašalinau) špinatus, petražoles, bazilikus sudėjau į kombaino indą (net pagrūsti reikėjo), įdėjau druskos, pipirų, įpyliau alyvuogių aliejaus, pakelį saulėgrąžų, pasmulkinau kelias minutes. Pastebėjau, kad reikia kažko tirštinančio. Tokiu atveju man visada gelbsti mano mėgstamas sezamų sviestas, įdėjau du šaukštus. Kad būtų dar skaniau, nepagailėjau vieno kupino šaukšto žemės riešutų sviesto. Dabar jau viską iki galo susmulkinau ir paragavau – labai skanu. 😋 Gavosi 1,5 litro. Daug, iš viso šito špinatų šou galima kelis patiekalus pagaminti. Išviriau šviežių bulvių, uždėjau kaip padažą – skanumėlis. Dalį sutryniau su avinžirniais iš skardinės. Puiki užtepėlė su trapučiais, duona. 🍞 Avinžirnių skystį kiaušinienei panaudojau. Išplakiau, pripjausčiau svogūno laiškų, sumaišiau su špinatų šou, dar pomidorą įpjausčiau, vieną šaukštą miltų įbėriau, ir į orkaitę. 


Špinatų šou nesibaigė – rytoj bus padažas salotoms su pomidorais ir įdaras lietiniams blynams. 😍

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą