Lietinukams reikės:
- 120 g miltų;
- 200 g vandens;
- 50 g aliejaus;
- 20 g cukraus.
- 1 didelio banano;
- 200 g braškių;
- 50 g riešutų arba riešutų sviesto;
- 1 šaukšto ispaninio šalavijo sėklų.
Pirmiausiai pasiruošiame lietinukus. Vandenį, aliejų ir cukrų išplakame, kol pabaltuos, supilame į miltus, gerai išmaišome. Tešla turi būti skysta. Įkaitiname nedidelę keptuvę, papildomai aliejaus į keptuvę pilti nereikia. Pilame skystos tešlos, paskleidžiame po keptuvę ir kepame lietinukus, ataušiname.
Kol lietinukai aušta, suplakame bananą su braškėmis, riešutų sviestu ar smulkintais paskrudintais riešutais, kurie mums labiausiai patinka arba kurių turime namuose 😊😊😊. Įberiame ispaninio šalavijo sėklų ir leidžiame truputį pabrinkti. Šį skanų kremą tepame ant lietinukų ir dedame vieną ant kito. Papuošiame braškėmis ir jau galime mėgautis aromatingu, sočiu, ne per saldžiu desertu 😊😊😊.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą