2017-07-17

Uogienė be cukraus

Išvirti uogienę be cukraus labai paprasta, verdu jau daug metų, dažniausiai - braškių ir mėlynių. Serbentus, avietes ar kitas rūgštesnes uogas virti be cukraus nepatartina, nes tiesiog bus per rūgštu valgyti 😩. Kelias minutes uogas reikėtų pavirti ant mažos ugnies, kad išsiskirtų sultys, vėliau ugnį padidinti ir virti atvirame puode apie 20 minučių. Kad uogienė gerai išsilaikytų ilgiau, tereikia išplautus šlapius stiklainiukus iškaitinti mikrobangų krosnelėje ar orkaitėje, kol išdžius, ir supilsčius uogienę apkloti antklode 12 valandų. Išbandyta - braškių, mėlynių uogienė išsilaiko iki pavasario ir tikrai būna dar aromatingesnė, negu su cukrumi 😋😋😋


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą