2018-08-07

Cukinijų užkandžiai

Cukinija – vasaros sodo ir stalo karalienė – negali pabosti, jei ją valgysime įvairiais pavidalais ☺️ Cukinija gali virsti salotomis, troškiniais, kepsniais, desertais, sriubomis...

Paprasta, greita, kasdieniška:
orkaitėje keptos daržovės, didžiausią dalį sudaro cukinijos, pamaišyta paprikų, bulvių, burokėlių, morkyčių; pamarinuotos su sojų padažu, česnaku, prieskoninėmis žolelėmis. Su salotomis išvis nerealu!



Sotu, skanu, gražu:
cukinijų kepsneliai, kepti orkaitėje: cukinijos pamarinuotos, nupiltas skystis nuo cukinijų, ant viršaus dedame tai, ką tik sugalvojame 😊 Aš maišiau Bruschetta užtepėlę, sumaltus riešutus, tofu, mielių dribsnius ir šiek tiek aliejaus. Kepsnelius, kaip ir dera, valgome su daržovėmis 😋


2018-07-27

Cukinijų apkepas

Dabar, kai cukinijos auga ne dienomis, o valandomis, kasdien galime kepti pyragus, apkepus 🙂😍

Apkepui pagaminti reikės:
  • 400 g cukinijų;
  • 150 g tofu;
  • 50 g kokoso miltų;
  • 50 g speltos miltų;
  • 50 g avižų sėlenų;
  • 50 g aliejaus;
  • 2 šaukštai sojų jogurto;
  • 1 skiltelės česnako;
  • 1 šaukštelio kepimo miltelių;
  • prieskoninių žolelių, druskos.

1. Cukinijas ir tofu sutarkuojame burokine tarka, susmulkiname česnaką, viską išmaišome.
2. Aliejų išplakame su sojų jogurtu, supilame į cukinijas su tofu.
2. Miltus ir avižų sėlenas sumaišome su kepimo milteliais, druska, prieskoninėmis žolelėmis.
3. Visus ingredientus sumaišome.
4. Kepame 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 45 minutes.

Mes valgome su sojų jogurto, tahini, citrinos sulčių ir petražolių padažu 😋

2018-07-13

Cukinijų pyragas

Vėl atėjo cukinijų metas. Kai jos pasipila, tik spėk gaminti. Šis pyragas minkštas, drėgnas ir tikrai ne cukinijų skonio 😋☺️😍

Pyragui reikės:
  • 300 g cukinijos;
  • 120 g kvietinių miltų;
  • 80 g avižų sėlenų;
  • 80 g rapsų aliejaus;
  • 100 g cukraus;
  • 100 g mėlynių;
  • 4 šaukštų avinžirnių skysčio iš skardinės; 
  • 2 šaukštų aguonų;
  • 2 šaukštelių kepimo miltelių;
  • 1 šaukštelio vanilinio cukraus.

1. Cukiniją sutarkuojame burokine tarka.
2. Sumaišome miltus, avižų sėlenas, aguonas ir kepimo miltelius.
3. Išplakame avinžirnių skystį, kad išputotų, suberiame cukrų, vanilinį cukrų, vėl plakame kelias minutes; supilame aliejų, plakame iki vientisos masės.
4. Į šį plakinį įmaišome sausą miltų ir kitų ingredientų mišinį, sudedame tarkuotą cukiniją, išmaišome.
5. Atsargiai įmaišome mėlynes.
6. Kepame 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 50 minučių (pyragą kepiau kekso formoje).

2018-06-21

Brokolių sriuba su riešutų sviestu

4 sriubos porcijoms reikės:
  • 3 stiklinių vandens;
  • 1 brokolio;
  • 1 batato;
  • 1 bulvės;
  • 2 nedidelių skiltelių česnako;
  • 2 šaukštų žemės riešutų sviesto;
  • 1 šaukšto anakardžių sviesto;
  • šiek tiek svogūno laiškų;
  • druskos, pipirų, prieskoninių žolelių.

1. Į verdantį vandenį sudėkite brokolio žiedkočius, supjaustytus batatą, bulvę, česnaką.
2. Virkite ant nedidelės ugnies, kol visos daržovės suminkštės.
3. Įdėkite svogūnų laiškus, žemės riešutų sviestą, suberkite druską, pipirus, prieskonines žoleles, išmaišykite, pavirkite dar kelias minutes ir sutrinkite elektriniu trintuvu.
4. Išvirtą sriubą pasigardinkite anakardžių sviestu ir skanaus, niam niam 😋😍

2018-06-11

Špinatų ir tofu pyragas

Pyrago tešlai reikės:
  • 200 g miltų;
  • 100 g veganiško margarino;
  • 40 g vandens;
  • druskos.

Pyrago įdarui reikės:
  • 300 g kieto tofu;
  • 200 g šviežių špinatų;
  • 2 šaukštų kukurūzų miltų;
  • 80 g sojų jogurto;
  • 30 g alyvuogių aliejaus;
  • česnakų, kmynų, bazilikų;
  • druskos. 


1. Pirmiausiai pasiruoškite pyrago tešlą: suberkite miltus, druską. Į miltus sutarkuokite margariną, įtrinkite margariną į miltus, pašlakstykite vandeniu, paminkykite, kol masė sulips, padarykite tešlos skritulį. Jį suvyniokite į plėvelę ir padėkite 15 minučių į šaldytuvą.
2. Išimtą iš šaldytuvo tešlą iškošiokite pagal kepimo formą taip, kad užeitų ir ant formos kraštų. Perkelkite į formą, prispauskite prie formos kraštų. Visą tešlą subadykite šakute ir kepkite įkaitintoje 180 laipsnių orkaitėje 10 minučių. Pyrago pagrindas neiškeps, tik apkeps.
3. Paruoškite įdarą: sutarkuokite tofu, smulkiai supjaustykite špinatus, sumaišykite. Įdėkite miltus, vėl išmaišykite. Sudėkite likusius ingredientus: sojų jogurtą, aliejų, smulkintą česnaką, kmynus, šviežius arba džiovintus bazilikus, druską. Viską išmaišykite.
4. Į apkeptą pyragą sudėkite įdarą ir kepkite įkaitintoje 180 laipsnių orkaitėje apie 35 minutes.

Labai gardu su pomidorais 🍅🍅🍅