2019-06-04

Špinatų ir makaronų apkepas

Labai mėgstu makaronus su įvairiomis daržovėmis. O špinatai tiesiog prašėsi į makaronų draugiją 😂


Šiam apkepui reikės:

  • 200 g šviežių špinatų;
  • 180 g kietagrūdžių makaronų;
  • 2 pomidorų;
  • 3 puselių džiovintų pomidorų;
  • 30 g alyvuogių aliejaus;
  • 2 šaukštų mielių dribsnių;
  • 1 didelės česnako skiltelės;
  • 100 g tofu;
  • 80 g sojų grietinėlės;
  • pipirų, kitų mėgstamų prieskonių.
!!! Siūlau druskos nepadauginti arba visai nedėti, jeigu naudosite džiovintus pomidorus, sūrų tofu, mielių dribsnius. 

Pasiruoškite gaminti apkepą:
  • Išvirkite makaronus, kad būtų dar šiek tiek per kieti valgyti.
  • Špinatus supjaustykite smulkiai, pomidorus ir džiovintus pomidorus kubeliais.
  • Pomidorus, špinatus ir makaronus dėkite į vieną indą, įspauskite česnaką, suberkite mielių dribsnius, prieskonius, supilkite alyvuogių aliejų, viską išmaišykite.
  • Sudėkite visą apkepo turinį ant kepimo popieriaus į skardelę.
  • Ant viršaus užtarkuokite tofu, apšlakstykite sojų grietinėle.
  • Kepkite 200 laipsnių orkaitėje apie 35 minutes.
  • Leiskite apkepui šiek tiek pastovėti, kad sutvirtėtų.





2019-05-01

Avižiniai-kokosiniai keksiukai

Šitas keksiukų receptas turėtų vadintis "Ką turi, iš to kepi" 😃
Tai kepinys be jokio plano, bet labai pavykęs 😋


Atrodo, kad ingredientų sąrašas netrumpas, bet jų kiekiai labai nedideli 😀

Ką gi reikia turėti šiems keksiukams iškepti:
  • 125 g avižinių miltų;
  • 25 g avižų sėlenų;
  • 100 g tamsių speltos miltų;
  • 2 šaukštus kokoso drožlių;
  • 2 šaukštus rudojo cukraus;
  • 20 g rapsų aliejaus;
  • 100 g kokoso aliejaus;
  • 100 g augalinio pieno;
  • 2 šaukštus moliūgo tyrės;
  • 3 šaukštus obuolių tyrės;
  • 2 šaukštus datulių sirupo;
  • 2 šaukštus obuolių acto;
  • 2 šaukštelius kepimo miltelių;
  • 1 šaukštelį vanilinio cukraus;
  • 12 puselių šaldytų slyvų.


Laikas gaminti keksiukus:
  • Sumaišyti visus sausus ingredientus.
  • Į pieną įpilti obuolių actą.
  • Kokoso aliejų pašildyti, išplakti kartu su obuolių ir moliūgo tyre, rapsų aliejumi ir datulių sirupu.
  • Į miltus supilti visą šį plakinį ir pieną, išmaišyti.
  • Tešlą dėti į keksiukų formeles, įdėti po slyvos puselę.
  • Kepti 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 25 minutes. 







2019-04-19

Pavasario šventei - pomidorų krepšeliai

Pavasario šventei norisi ne tik skanaus maisto, bet ir gaivumo, spalvų, įvairovės 😊



 Pomidorų krepšeliams pagaminti reikės:
  • kelių nedidelių pomidorų;
  • 1 avokado;
  • 50 g saulėgrąžų;
  • 3 šaukštų citrinos sulčių;
  • 2 šaukštų alyvuogių aliejaus;
  • 1 skiltelės česnako;
  • pipiriukų, džiovintų bazilikų, druskos;
  • vandens;
  • žalumynų.
Pagaminkite saulėgrąžų grietinę

Kaip jau rašiau Kugelio recepte, saulėgrąžų grietinę labai mėgstu ir naudoju įvairiai. Primenu, kaip ją paprasta pasigaminti.
  • Saulėgrąžas užmerkite kelioms valandoms arba per naktį.
  • Nupilkite vandenį, įpilkite 2 šaukštus citrinų sulčių.
  • Smulkinkite mikseriu, vis įpilant vandens, kol saulėgrąžos taps tiršta grietine.
Paruoškite pomidorų įdarą
  • Sutrinkite avokadą, įpilkite vieną šaukštą citrinos sulčių, įtrinkite česnaką.
  • Avokadą sumaišykite su 2 šaukštais saulėgrąžų grietinės, alyvuogių aliejumi.
  • Įberkite druskos, džiovintų bazilikų, viską išmaišykite.
Paruoškite pomidorus - nupjaukite viršūnėlę, išpjaukite vidurį ir išskobkite šakute.

Formuokite pomidorų krepšelius
  • Pomidorus pabarstykite pipiriukais.
  • Dėkite įdaro, pabarstykite džiovintais bazilikais, papuoškite žalumynais.
Išskobtus pomidorus panaudokite salotoms, padažui, troškiniui ar sriubai...

Gėrėkitės ir valgykite 😊🍅🍋


2019-04-02

Įdaryti makaronai

Atrodo, makaronai toks kasdieniškas maistas - išvirei, pasidarei padažą ar pakepei daržoves, ir viskas. Bet va, tokie didžiuliai įdaryti makaronai gali būti ir šventinis patiekalas 😋


Dviems porcijoms makaronų pagaminti reikės:
  • 120 g (14-16 kriauklių) kietagrūdžių kviečių makaronų;
  • 1 mažos cukinijos;
  • 4 puselių saulėje džiovintų pomidorų;
  • 1 skiltelės česnako;
  • 1/2 nedidelio svogūno;
  • žolelių prieskonių;
  • pipirų, druskos;
  • aliejaus daržovėms pakepti;
  • žalumynų.

Padažui:
  • 1 šaukšto migdolų sviesto;
  • 1 šaukštelio sezamų sviesto (tahini);
  • 2 šaukštų citrinos sulčių;
  • šlakelio agavų ar kitokio sirupo;
  • vandens.
Apkepkite daržoves
  • Įkaitinkite keptuvę, įpilkite šlakelį aliejaus. 
  • Sudėkite kubeliais supjaustytą cukiniją, suberkite susmulkintą svogūną, česnaką, džiovintus pomidorus.
  • Kepkite, kol suminkštės cukinija. 
  • Suberkite druską ir prieskonius.
Kol kepa daržovės, pasiruoškite padažą
  • Visus ingredientus sumaišykite, po truputį pilkite vandens, kad padažas būtų tirštos grietinės koncistencijos.
  • Supilkite padažą ant daržovių ir išmaišykite, jis sutirštins daržovių įdarą.
Išvirkite makaronus pagal instrukciją.

Įdarykite makaronus - dėkite po vieną ant lėkštutės, prilaikykite šakute ir kraukite įdaro. Pabarstykite pipirne ar kitais žalumynais. Skanaus!


2019-03-03

Čirviniai Užgavėnių blynai


Čirviniai blynai per Užgavėnes visada buvo mėgstamiausi mano vaikučių. Ir iki šiol išliko mėgstamiausi. Ar įmanoma sugalvoti kažką naujo blynų recepte? 😄 Tiesiog reikia kepti ir skanauti, kuo daugiau blynų, tuo sotesnės ir linksmesnės Užgavėnės 😃


Užgavėnių blynai privalo būti sotesni nei įprastai 😄

Jiems pagaminti reikės:

150 g speltos ar paprastų kvietinių miltų;
sojų ar kito augalinio pieno (pagal tirštumą);
2 šaukštų moliūgo tyrės;
30 g rapsų aliejaus;
1 šaukšto kokosų aliejaus;
3 šaukštų datulių sirupo;
žiupsniuko vanilino;
žiupsnio druskos.

Užmaišykime tešlą:
  • Moliūgo tyrę, rapsų ir kokosų aliejų, datulių sirupą ir 20 g pieno išplakame iki vientisos masės, geriausiai elektriniu plaktuvu. 
  • Į dubenį suberiame miltus ir druską, po truputį pilame pieną ir aliejaus plakinį, plakame šluotele. Pieno pilame tiek, kad tešla būtų kaip tiršta grietinė, ir plakame, kad nebūtų gumuliukų.
  • Čirvinę keptuvę įkaitiname ir kepame 💗
Kad būtų dar sočiau, skaniau ir kvapniau, ištraukime kvapnių braškių iš šaldiklio, užsidėkime riešutų sviesto 😄
Mėgaukimės ir švęskime! 😊