2020-06-18

Rimti keksiukai

Kodėl rimti? Todėl, kad maistingi, ne ypatingai saldūs,  ne su tradiciniais miltais, gali atstoti užkandį.
Labai tinka, kai po didelių saldumynų atakų, jau norisi kažko rimtesnio 😃


Keksiukų tešlai reikės:
  • 80 g baltų speltos miltų;
  • 70 g avinžirnių miltų;
  • 40 g avižinių dribsnių;
  • 1 šaukštelio kepimo miltelių;
  • žiupsnelio vanilės;
  • 1 banano;
  • 50 g agavų sirupo;
  • 40 g rapsų aliejaus;
  • 4 šaukštų riešutų sviesto;
  • 90 g kokosų pieno;
  • 3 šaukštų citrinos sulčių.
Keksiukų viršūnėlėms reikės:
  • 50 g tahini (sezamų sviesto);
  • 1 šaukšto kokoso drožlių;
  • 20 g agavos sirupo.
Gaminti įprastai:
  • Sausus ingredientus sumaišyti.
  • Bananą sutrinti, išplakti su visais skystais ingredientais ir riešutų sviestu.
  • Suberti sausą mišinį į plakinį, išmaišyti, krėsti į keksiukų formeles.
  • Sumaišyti tahini, kokoso drožles ir agavos sirupą; po mažą šaukštelį uždėti ant keksiukų viršaus.
  • Kepti 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 15 minučių.



2020-06-02

Balandėliai su perlinėmis kruopomis ir špinatais

Įvairiausių kruopų, avinžirnių ir pupelių visada paranku turėti šaldiklyje. Kokią vėsesnę dieną paskiriu jų virimui, pamerkusi iš vakaro. Ir šįkart balandėliams panaudojau šaldytas perlines kruopas.


5 nemažiems balandėliams reikės:
  • šviežio kopūsto;
  • 120 g virtų perlinių kruopų;
  • 30 g sojų faršo;
  • didelės saujos špinatų;
  • pusė paprikos;
  • ryšelio svogūnų laiškų;
  • 1 šaukšto sėmenų;
  • 1 šaukštelio sezamų pastos;
  • druskos, pipirų.
Balandėliams troškinti:
  • morkos;
  • svogūno;
  • 30 g margarino vegan block;
  • 30 g sojų grietinėlės;
  • vandens, druskos.
Kaip gaminti?

2020-05-27

"Danutės pyragas po veganski"

Kai prisiminiau @midovirtuve "Danutės pyragą po veganski", taip užsinorėjau to vaflinio gardėsio. Gaminau panašiai, bet, aišku, eksperimentavau.


  • Naudojau tuos storuosius vaflius. 
  • Pertepiau: 
  • šokoladiniu įdaru, kurį reikia pasigaminti garų vonelėje; 
  • riešutų sviestu (dar sumaišiau jį su tahini!!!) 
  • ir rūgščia spanguolių uogiene. 

Šokoladinį pertepimą gaminti garų vonelėje:

  • Reikės 100 g juodojo šokolado, 80 g augalinio pieno, 100 g saldžios uogienės arba vietoj jos šiek tiek sirupo ir porą šaukštų maltų kokoso drožlių. 
  • Šokoladas tirpsta, po truputį pilti pieną, uogienę ir kai sutirštėja, sudėti kokoso drožles. Šitą pertepimą galima naudoti viskam - tortui, pyragui, tinginiui.
  • Tepti mentele labai plonai šokoladiniu įdaru, tada uogiene, kitą vaflį šokoladiniu įdaru, tada riešutų sviestu ir t. t. Pertepimai neturi "iškristi" pro kraštus, mentele nubraukti likutį, tada vafliai nesuminkštėja.
  • Sutepus paspausti kokiu nors daiktu, pilna dėžute ar pan.
  • Galima valgyti ir iš karto. 










2020-05-22

Keksiukai

Vis dažniau pati pasigaminu sojų pieno, o kai jį gaminu, lieka daug sojų pupelių išspaudų. Šį kartą jas panaudojau keksiukams - jau užmaišius tešlą buvo aišku, kad keksiukai pavyko.


Keksiukams reikės:
  • 100 g avižinių miltų;
  • 100 g kvietinių miltų;
  • 130 g sojų pieno;
  • 90 g cukraus;
  • 70 g aliejaus;
  • 100 g sojų pupelių išspaudų;
  • 1 šaukšto obuolių acto;
  • 2 šaukštelių kepimo miltelių;
  • 2 šaukštelių vanilinio cukraus;
  • saujos razinų.
Kaip gaminti?
  • Cukrų, pieną ir aliejų išplakti elektriniu plaktuvu, supilti actą ir išmaišyti - plakinys sutirštės.
  • Kepimo miltelius sumaišyti su miltais, sudėti šakute sutrintas išspaudas.
  • Į miltus supilti plakinį, išmaišyti.
  • Suberti razinas ir išmaišyti.
  • Tešlą dėti į keksiukų formeles, kepti 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20 minučių.

2020-05-12

Vafliai

Į akis krito senoji vaflinė, giliai giliai antresolėse užsprausta. O kiek ji džiaugsmingų akimirkų mena 😊... Vaikai labai mėgdavo vaflius, kol iškepi visus, jau ir nebelieka - tik iškepusius  išsidalindavo pagal eilę. Nostalgija suveikė - ištraukiau vaflinę ir užmaišiau tešlą. 


14 vaflių reikės:
  • 130 g kvietinių miltų;
  • 100 g Vegan Block margarino;
  • 100 g cukraus;
  • 100 g avinžirnių skysčio iš skardinės;
  • 80 g augalinio pieno;
  • 1 šaukštelio vanilinio cukraus;
  • žiupsnelio druskos.
Kaip gaminti:
  • Margariną ištirpinti ir išsukti su cukrumi ir vaniliniu cukrumi.
  • Supilti pieną, išplakti.
  • Suberti miltus ir druską, išmaišyti. 
  • Iki standžių putų išplakti avinžirnių skystį, supilti į tešlą ir išmaišyti.
  • Įkaitinti vaflinę, dėti po šaukštą ir kepti, kol vaflis pagels (senojoje vaflinėje kepa 2,5 min.), dar karštą susukti.