2018-09-21

Obuolių pyragas be cukraus

Obuoliukų šiemet netrūksta. Iš skaniųjų auksių prisiviriau obuolienės be cukraus, bet ir pyragui su šiais obuoliais visiškai netrūksta cukraus. Kepiau jau trečią kartą 😋😍

Pyragui pagaminti reikės:
  • 200 g speltos miltų;
  • 120 g rapsų aliejaus;
  • 8 vidutinio dydžio obuolių;
  • 3 šaukštų obuolių tyrės;
  • 2 šaukštų maltų sėmenų;
  • 2 lygių šaukštelių kepimo miltelių;
  • žiupsnelio druskos;
  • vanilės;
  • maltų riešutukų pyragui pabarstyti (naudojau pistacijas).

1. Obuolius nulupti ir supjaustyti kubeliais, šešis – vienam sluoksniui didesniais kubeliais ir du – viršutiniam sluoksniui mažiukais kubeliais.
2. Sumaišyti miltus, kepimo miltelius, druską ir vanilę.
3. Aliejų, obuolių tyrę ir sėmenis išplakti iki vientisos masės.
4. Miltų mišinį suberti į aliejaus plakinį, išminkyti, kol gausis trupininė tešla.
5. Skardelę ištiesti kepimo popieriumi, sukrėsti 2/3 tešlos, ją rankomis tolygiai paskirstyti, sudėti 6 obuolius, ant obuolių sutrupinti likusią tešlą ir viršuje uždėti 2 mažesniais kubeliais pjaustytus obuolius.
6. Kepti 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 1 valandą su kepimo funkcija viršus-apačia.
7. Iškeptą pyragą apibarstyti maltais riešutukais, išimti iš formos tik atvėsintą 😊

2018-08-07

Cukinijų užkandžiai

Cukinija – vasaros sodo ir stalo karalienė – negali pabosti, jei ją valgysime įvairiais pavidalais ☺️ Cukinija gali virsti salotomis, troškiniais, kepsniais, desertais, sriubomis...

Paprasta, greita, kasdieniška:
orkaitėje keptos daržovės, didžiausią dalį sudaro cukinijos, pamaišyta paprikų, bulvių, burokėlių, morkyčių; pamarinuotos su sojų padažu, česnaku, prieskoninėmis žolelėmis. Su salotomis išvis nerealu!



Sotu, skanu, gražu:
cukinijų kepsneliai, kepti orkaitėje: cukinijos pamarinuotos, nupiltas skystis nuo cukinijų, ant viršaus dedame tai, ką tik sugalvojame 😊 Aš maišiau Bruschetta užtepėlę, sumaltus riešutus, tofu, mielių dribsnius ir šiek tiek aliejaus. Kepsnelius, kaip ir dera, valgome su daržovėmis 😋


2018-07-27

Cukinijų apkepas

Dabar, kai cukinijos auga ne dienomis, o valandomis, kasdien galime kepti pyragus, apkepus 🙂😍

Apkepui pagaminti reikės:
  • 400 g cukinijų;
  • 150 g tofu;
  • 50 g kokoso miltų;
  • 50 g speltos miltų;
  • 50 g avižų sėlenų;
  • 50 g aliejaus;
  • 2 šaukštai sojų jogurto;
  • 1 skiltelės česnako;
  • 1 šaukštelio kepimo miltelių;
  • prieskoninių žolelių, druskos.

1. Cukinijas ir tofu sutarkuojame burokine tarka, susmulkiname česnaką, viską išmaišome.
2. Aliejų išplakame su sojų jogurtu, supilame į cukinijas su tofu.
2. Miltus ir avižų sėlenas sumaišome su kepimo milteliais, druska, prieskoninėmis žolelėmis.
3. Visus ingredientus sumaišome.
4. Kepame 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 45 minutes.

Mes valgome su sojų jogurto, tahini, citrinos sulčių ir petražolių padažu 😋

2018-07-13

Cukinijų pyragas

Vėl atėjo cukinijų metas. Kai jos pasipila, tik spėk gaminti. Šis pyragas minkštas, drėgnas ir tikrai ne cukinijų skonio 😋☺️😍

Pyragui reikės:
  • 300 g cukinijos;
  • 120 g kvietinių miltų;
  • 80 g avižų sėlenų;
  • 80 g rapsų aliejaus;
  • 100 g cukraus;
  • 100 g mėlynių;
  • 4 šaukštų avinžirnių skysčio iš skardinės; 
  • 2 šaukštų aguonų;
  • 2 šaukštelių kepimo miltelių;
  • 1 šaukštelio vanilinio cukraus.

1. Cukiniją sutarkuojame burokine tarka.
2. Sumaišome miltus, avižų sėlenas, aguonas ir kepimo miltelius.
3. Išplakame avinžirnių skystį, kad išputotų, suberiame cukrų, vanilinį cukrų, vėl plakame kelias minutes; supilame aliejų, plakame iki vientisos masės.
4. Į šį plakinį įmaišome sausą miltų ir kitų ingredientų mišinį, sudedame tarkuotą cukiniją, išmaišome.
5. Atsargiai įmaišome mėlynes.
6. Kepame 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 50 minučių (pyragą kepiau kekso formoje).

2018-06-21

Brokolių sriuba su riešutų sviestu

4 sriubos porcijoms reikės:
  • 3 stiklinių vandens;
  • 1 brokolio;
  • 1 batato;
  • 1 bulvės;
  • 2 nedidelių skiltelių česnako;
  • 2 šaukštų žemės riešutų sviesto;
  • 1 šaukšto anakardžių sviesto;
  • šiek tiek svogūno laiškų;
  • druskos, pipirų, prieskoninių žolelių.

1. Į verdantį vandenį sudėkite brokolio žiedkočius, supjaustytus batatą, bulvę, česnaką.
2. Virkite ant nedidelės ugnies, kol visos daržovės suminkštės.
3. Įdėkite svogūnų laiškus, žemės riešutų sviestą, suberkite druską, pipirus, prieskonines žoleles, išmaišykite, pavirkite dar kelias minutes ir sutrinkite elektriniu trintuvu.
4. Išvirtą sriubą pasigardinkite anakardžių sviestu ir skanaus, niam niam 😋😍